Cum se face coliva

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 13881 vizualizari

 

Cum se face coliva. La un moment dat, ajungi sa inveti sa faci si coliva. Eu chiar m-am experimentat in ultimii cinci ani....Eu una nu mananc coliva decat cand o framant. Recunosc ca ma feresc sa primesc coliva de pomana, pentru ca nu-mi sta in caracter sa o arunc, mai bine fac in asa fel sa nu primesc. Poate ca e ceva pe creierul meu de nu pot sa mananc, mai ales facuta de altul, Mea culpa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg arpacas
  • apa
  • zahar
  • sare
  • nuca prajita
  • biscuiti macinati
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • toate astea le apreciezi,pentru ca nu le-am cantarit niciodata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Se alege arpacasul de neghina, se spala in noua ape. Se pune in tuci acoperit cu apa cat sa depasesca o palma si se lasa la fiert la foc domol. Cand este fiert bine se adauga zaharul, dupa gust, eu prefer mai dulce si se mai lasa sa scada. Se da la rece. Deasupra se presara un strat de nuca macinata ca sa nu prinda crusta. Dimineata, inainte sa pleci la biserica se framanta bine adaugandu-se coaja de lamaie, zahar vanilat si nuca prajita si maruntita. Se asaza pe farfurie se acopera cu biscuiti macinati si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:30

coliva 1

17.05.2013, 22:37

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

diaconta 1

17.05.2013, 22:39

Coliva,sper ca nu umpli paginile cu reclama la coliva acuma dupa cum vezi,le cam iese fetelor coliva,iar altele nu fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu spuma de nuca