Aluat:
Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, apoi se dizolva in putin lapte caldut. Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura la mijloc si turnam amestecul de drojdie.
Separat batem oul cu putina sare, apoi restul de lapte, restul de zahar si coaja de portocala. Acest amestec il turnam peste drojdia umflata, apoi incepem sa framantam aluatul.
Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele, turnam putin cate putin untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la crescut la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut il rasturnam pe masa unsa cu ulei si il impartim in 12 bile, aproximativ egale. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi pe mijlocul fiecaruia se pune cate o lingura de dulceata. Se ridica marginile, se strang si se lipesc, formand o bocceluta. Le asezam, cu inchizatura dedesupt, in tava (25/35 cm) unsa bine cu ulei. Se lasa la crescut pentru cca 20 de minute, se ung cu un galbenus de ou desfacut cu putin lapte. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru 20 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca.
Scoatem tava si turnam deasupra siropul pe care l-am preparat intre timp astfel: se da in clocot laptele in care am pus zaharul, mierea si nuca de cocos. Se da deoparte si se aromeaza cu vanilie.
Dupa ce turnam siropul peste cuiburi, dam tava din nou la cuptor pana se rumenesc si siropul este bine absorbit.
1
Daca e necesar mai adaugati cateva linguri de faina.
2
Pentru framantare se poate folosi masina de paine.