E al doilea an in care verdeturile le pun in modul acesta si nu le-as pune altfel nici gand, pentru ca e cea mai buna metoda de pastrare a culorii si gustului acestora. Sa nu mai vorbesc de aspect. Anul acesta, am adaugat si marar si leustean, verdeturi de care m-am indragostit vara aceasta.
Dupa imaginatie adaugati ce verdeturi vreti voi si nu va mai fi nevoie sa cumparati cuburi de legume din supermarket.
Daca aveti un robot de bucatarie, treaba e gata in 3 minute. Daca nu aveti, atunci le tocati ff marunt si fin cu cutitul. Puteti pune separat ficare verdeata sau imbina 2-3 care stiti ca merg perfect impreuna la ciorbite, tocanite, sosuri, etc. Ca verdeata, aveti de unde alege: patrunjel frunze, telina frunze (care merg perfect si impreuna), tarhon, marar, cimbru, leustean, busuioc, etc.
Le spalati bine,( mararul, patrunjelul si leusteanul cu tot cu tulpini, care sunt foarte aromate, restul fara tulpina). Le bagati pe rand in robot, adaugand cateva lingurite de apa, pt a se mixa mai bine. Mixati-le bine, oprind din cand in cand robotul pt a cobori verdeata care s-a ridicat pe marginea vasului. Odata mixata, puneti-o in formele de gheata pe care le aveti pana umpleti cuburile, dara fara sa iasa pe dinafara. Adaugati 1 lingurita -2 de apa, cat sa treaca cu un milimetru peste verdeata. Apoi bagati formele la congelator pana ziua urmatoare, cand le veti scoate si le veti pune in pungute cu etichete, pt a le recunoaste la iarna.
Cat de usor veti scoate un cubulet din punga de la congelator la iarna si il veti arunca intr-o oala cu ciorba ? . Sau veti face placintele cu branza si marar "proaspat"?
Incercati si veti vedea ca nu o sa va para rau....