Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)

de Anett in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 13385 vizualizari

 

Aceasta reteta am invatat-o de la bunica. Sper sa va placa! :)

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • o lingura de untura
  • un galbenus de ou
  • 12gr drojdie
  • 2 lingurita de zahar
  • 100ml lapte
  • putin sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc):

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele si lasam la loc caldut pana se umfla si apar bule la suprafata.

Intr-un vas amestecam faina, untura, galbenusul, sarea si drojdia umflata, framantam bine. Lasam sa odihneasca 30 de minute, apoi intindem la o grosime de un deget. Am taiat aluatul in fasii dreptunghiulare pe care le-am crestat la mijloc. Unul din capete l-am trecut prin crestatura.

In ulei bine incins se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. 

Servim cu zahar pudra si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

cristeena20 1

08.04.2013, 22:04

super bune..si bunica facea,,noi le numim cirighele

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 14:51

ce bunatate !

Renataedina 1

27.01.2016, 19:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura