Crutoane picante, la cuptor

de RODIMUR in Piine, 10 Apr 2019 | 4173 vizualizari

 

Cum ne plac supele cremă, fac adeseori și crutoane crocante, la cuptor. De obicei, crutoanele pe care le fac sunt simple, preparate la cuptor, dar de această dată, am făcut crutoane picante, care mi se pare că sunt mai potrivite cu mâncărurile ”neutre”. Există persoane care preferă crutoanele prăjite la tigaie, chiar dacă știu că sunt mai puțin sănătoase decât cele coapte la cuptor, tocmai pentru că uleiul (sau untul) le dă un gust mai bun. În această rețetă am îmbinat ingredientul care face crutoanele mai plăcute (uleiul) cu mai multe condimente și cu un mod de preparare mai sănătos (la cuptor). Au ieșit foarte bune, picante și au dat un gust foarte bun supei cremă. Cred că cei cărora le place gustul picant, pot savura aceste crutoane și simple, ca pe kubeti...

 

INGREDIENTE

  • 5 felii pâine (toast)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță ierburi cu boia de ardei
  • 1/2 linguriță chilli
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crutoane picante, la cuptor:

Feliile de pâine se taie în cubulețe.

Se face un ”dresing” din cele două tipuri de ulei și din condimente (sarea și piperul, după gust) și după omogenizare, se dau crutoanele prin el, în așa fel încât să se îmbibe ușor.

Se pun crutoanele îmbibate ușor în tavă, pe hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și se supraveghează atent, ca să nu se ardă crutoanele.

Se scoate tava din cuptor, când crutoanele s-au rumenit frumos și după ce se răcesc, se pot servi, cu supa cremă, sau simple, ca și cum ar fi kubeti.

TIPS-URI

1

Pentru crutoane, se poate folosi atât pâine proaspătă, cât și mai veche.

2

Puteți adăuga și alte condimente care vă plac, dar atenție la combinarea și dozarea lor.

3

Dacă pâinea este proaspătă, nu țineți crutoanele în ”dresing” decât puțin timp, doar cât să se îmbibe ușor, ca să nu se înmoaie.

4

Pâinea mai veche, se va îmbiba mai greu și riscul ca crutoanele să se înmoaie este mai mic.

5

Supravegheați atent crutoanele, după ce le dați la cuptor, ca să nu se ardă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane picante, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

12.04.2019, 12:49

Mulțumesc frumos, Dantes!

Nepotii_si_bunica 1

14.04.2019, 17:48

Astea le-ar place nepotilor, mai bune decat Kubeti!

RODIMUR 1

14.04.2019, 18:01

Da, cred că sunt mai bune și mai naturale decât kubeti, dar pentru copii trebuie să fie mai puțin picante... Vă mulțumesc frumos pentru apreciere, doamna Reli!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor