Fiindca e post, mi-am propus sa prepar un crumble cu varza. Poate veti crede ca m-am ticnit, fiindca de regula cand spui crumble "unitatea centrala" se seteaza automat pe desert. :)) Ei bine a iesit un crumble sarat delicios care sper sa va placa.
1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie.
2. Preincalzim cuptorul la 190°C.
3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc potrivit inca 5 minute.
4. Preparam aluatul amestecand toate ingredientele, trebuie sa obtinem o consistenta faramicioasa.
5. Punem vaza intr-un vas termorezistent (eu am avut de ceramica), punem aluatul faramitat deasupra si introducem in cuptor pentru 20 minute.
S-aveti pofta!
1
Daca nu postiti, puteti unge putin aluatul cu galbenus batut.