O prajitura dulce acrisoara din care as servi mereu...
Aluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora.
Umplutura: nectarinele se spala si se pun la scurs. Cu un cutit le taiem felii. Le punem intr-o tingire cu un fund mai gros la foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa-si lase zeama, dilzolvam in 50 ml apa amidonul si il punem peste fructe. Amestecam, lasam la racit. Am pregatit fructele in asa fel incat sa nu se zobeasca, sa isi pastreze forma.
Asamblare. Intr-o forma cu fund detasabil punem aluatul intins. Peste aluat punem compozitia cu fructe. Aducem placinta de margini astfel incat fructele sa fie cat mai acoperite. Mie mi-a iesit mai dezordonata, dar a fost tare buna. Se pune prajitura la cuptor pentur 30 min. se scoate si se da la rece. Se pudreaza cu zahar vanilat.