Fffff. buna, pe cuvant!
pt aluat:
pt umplutura:
Faina se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie rasa si se adauga ouale si untul bucati si se framanata bine.
Se face o coca rotunda, care se da la rece o jumatate de ora intr-o folie.
Intre timp se curata merele si se rad, se pune zaharul peste ele si se lasa pe foc pana scade putintel sucul lasat, se ia de pe foc si se adauga vanilina si scortisoara. Se lasa la racit.
Se scoate coca de la frigider si se intinde direct in tava de copt, unsa si tapetata cu faina, cu mana, usor, fiindca o sa iasa foarte moale si sfaramicioasa si nu prea sunt sanse sa o intindeti cu sucitorul...eu cu mana am intins incet incet...Treceti si pe marginile tavii coca. Pastrati o bucatica de coca pt grilajul de deasupra tartei. Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr cam 15 min apoi scoateti si presarati marul deasupra.
Gelatina o amestecati cu 200 ml apa apoi puneti la foc mic pana da in clocot...Lasati 2 minute apoi luati de pe foc si lasati un minut sa se domoleasca, turnati apoi peste mar . Din coca lasata deoparte faceti bastonase subtiri ( n-o sa fie usor, dar cu rabdare reusiti) si puneti peste tarta, in forma de plasa.
Dati din nou tarta la cuptor pt 20 min aprox. Lasati sa se raceasca, e mult mai buna rece.
Pofta buna!