Crostata cu mar ( TARTA)

de adasev12 in Dulciuri, 18 Sep 2011 | 5963 vizualizari

 

Fffff. buna, pe cuvant!

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 400 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g unt rece
  • sare
  • jumatate  pachetel praf de copt
  • coaja rasa de lamaie

pt umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • doua maini de zahar
  • vanilina
  • scortisoara
  • un plic de gelatina incolora
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu mar ( TARTA):

Faina se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie rasa si se adauga ouale si untul bucati si se framanata bine.

Se face o coca rotunda, care se da la rece o jumatate de ora intr-o folie.

Intre timp se curata merele si se rad, se pune zaharul peste ele si se lasa pe foc pana scade putintel sucul lasat, se ia de pe foc si se adauga vanilina si scortisoara. Se lasa la racit.

Se scoate coca  de la frigider si se intinde direct in tava de copt, unsa si tapetata cu faina, cu mana, usor, fiindca o sa iasa  foarte moale si sfaramicioasa si nu  prea sunt sanse sa o intindeti cu sucitorul...eu cu mana  am intins incet incet...Treceti si pe marginile tavii coca. Pastrati o bucatica de coca pt grilajul de deasupra tartei. Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr cam 15 min apoi scoateti si presarati marul deasupra.

Gelatina o amestecati cu 200 ml apa apoi puneti la foc mic pana da in clocot...Lasati 2 minute apoi luati de pe foc si lasati un minut sa se domoleasca, turnati apoi peste mar . Din coca lasata deoparte faceti bastonase subtiri ( n-o sa fie usor, dar cu rabdare reusiti) si puneti peste tarta, in forma  de plasa.

Dati din nou tarta la cuptor pt 20 min aprox. Lasati sa se raceasca, e mult mai buna rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu mar ( TARTA)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Banoffee