Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune

de adasev12 in Dulciuri, 15 Feb 2012 | 6128 vizualizari

 

vroiam sa fac niste cornulete, dar imediat ce am vazut reteta de croissant a lui diaconta, mi-a intrat la suflet si am adaptat pe loc cornurile mele la croissantul ei...nu a iesit taman asa de frumos, dar bun a fost tare...nici nu le-am facut intocmai ca ea...am adaptat la ce aveam eu la dispozitie la momentul acela..l-am facut cu ceva vreme in urma, dar nu am avut timp de postare...deci nu mai am...dar mai fac cu siguranta, poate chiar in seara asta....

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina 00
  • 15 g drojdie  proaspata
  • 4 lg untura topita
  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • 100  ml lapte
  • coaja de lamaie  rasa
  • un praf de sare
  • crema de alune
  • o ciocolata amaruie
  • o mana de nuci prajite si  maruntite
  • 3-4 lg de lapte
  • pt uns: albus de ou batut si zahar brun
  • pt impachetat: 200 g margarina vegetala

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune:

Aluatul: se dizolva drojdia in lapte caldut si o lg de zahar si se lasa 5 minute la dospit. Se pune faina intr-un vas larg, in mijloc se toarna maiaua dospita, restul de zahar ,coaja de lamaie, un praf de sare si ouale. Se omogenizeaza si se transfera aluatul pe masa, unde se framanta fff bine, cam 15-20 minute. Se lasa apoi la dospit la cald, pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul, depinde de cat timp aveti...eu l-am lasat vreo 2 ore si ceva.

Se scoate apoi aluatul  pe masa, se mai framanta un pic si se intinde in foaie dreptunghiulara si subtire, cam la jumatate de cm. Se unge cu 100 g margarina moale( dia a folosit unt), apoi se impatureste in patru. Se infoliaza si se tranfera in frigider timp de o ora , chiar doua daca aveti rabdare. Se scoate apoi, se intinde iar si se unge cu restul de 100 g margarina. Se impatureste iar si se mai lasa la frigider o ora.  Se scoate apoi, se intinde  cat de cat in forma dreptunghiulara si se taie in fasii, apoi in triunghiuri.

Ciocolata se topeste cu cateva lg de lapte, se adauga nucile maruntite si crema de alune, 2 lg am pus eu, mari.

Pe fiecare triunghi se distribuie o lingurita de umplutura, apoi se ruleaza de la baza spre varf. Se asaza intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt ( eu nici de aia nu aveam atunci....).  Se bate un albus bine si se ung croissantele, apoi se presara cu zahar brun, se dau la cuptor, la 170 grade si se coc cam jumatate de ora, max 40  minute. 

Se mai pot pudra cu zahar sau se lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem (reteta video)