vroiam sa postez daor reteta de crochete dar pozele sunt cu tot cu friptura, asa ca am sa adaug si carnita la ingrediente...
aceasta reteta de crochete am vazut-o zilele trecute la un post tv si mi-a placut ideea...am facut ulterior si cu carne tocata, dar nu m-au incantata asa mult ca si cu ciuperci...eu le-am papat goale...
Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se dau pe razatoare. Ciupercile se calesc in 3 linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa pana se inmoaie bine ciupercile, se sareaza putin, se pune patrunjel verde tocat si se dau la racit.
Peste cartofii razuiti se adauga ouale ( si nucile, cine are curaj....), putina sare si piper si se framanta foarte bine. Se ia 1 lingura de compozitie si se aplatizeaza bine in palma, la mijloc se pune 1 lingurita din compozitia de ciuperci si se acopera apoi bine ciupercile. I se da o forma aproximativ dreptunghiulara si se dau apoi prin pesmet si se dau la copt in ulei incins, intorcandu-se bine pe toate partile pana se rumenesc frumos.
Se servesc alaturi de friptura, eu am ales de data aceasta pe cea de curcan, facuta doar sub capac, cu sare, piper, telina si usturoi. Merg insa foarte bine si simple. Sunt bune calde.
1
crochetele cand se formeaza sunt destul de lipicioase si greu de manevrat, va sfatuiesc sa folositi ulei cu care sa va ungeti mereu mainile.