Creveti simpli

de Brindusa in Fructe de mare, 21 Noi 2010 | 7738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 27 creveti (sau mai multi)
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cu susan
  • piper macinat
  • ulei de palmier, pentru prajit 
  • 9 betisoare de lemn (frigarui)
  • 300 g spaghetti 
  • 5 linguri sos de soia (in loc de sare)
  • sucul de la 1 lamaie (sau dupa gust.mie imi place mai acrisor sosul)
  • 4 catei de usturoi, rasi pe razatoarea mica
  • 4 linguri vin rosu sec
  • 6 picaturi de sos  iute (sau 1/2 lingurita boia iute)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti simpli:

Pune la fiert 3 l de apa cu 1/2 lingurita de sare (pentru spaghetti)

Amesteca faina cu susanul si piperul macinat.

Taie frigaruile la dimensiuni potrivite, astfel incat sa incapa in tigaia unde o sa prajesti crevetii

Fa sosul: intr-un castronel amesteca bine ultimele 5 ingrediente.

Curata crevetii, usuca-i putin cu prosoape de hartie si da-i prin amestecul de faina

Pune cate 3 creveti pe fiecare betisor de lemn

Ateapta sa fiarba apa si pune spaghetele in ea. Fierbe al dente. Scurge-le.

Incinge tigaia. Pune ulei cam de 3-4 cm inaltime. Asteapta sa se incinga bine.

Pune frigaruile in tigaie (cate incap). Prajeste pe fiecare parte cam 2-3 minute la foc mediu- iute.

Scoate crevetii pe o farfurie acoperita cu servetele absorbante.

Continua pana ce toti crevetii sunt prajiti.

Pe o farfurie pune cate o portie de paste si 3 frigarui de creveti. Stropeste bine cu sos. Mancarea se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti simpli" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

23.11.2010, 14:03

si mie-mi plac crevetii si abia astept sa-i incerc si pe ai tai si cred ca sunt nemaipomeniti

elena1988 1

13.02.2011, 18:15

adry88 1

22.05.2011, 18:34

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu scoici.