Creveti cu piper proaspat in stil cambogian

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 13 Dec 2014 | 4170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 grame creveti
  • 1 lingura ulei
  • 1 bucata mica de ghimbir, curatata si rasa
  • 4 catei de usturoi, feliati
  • 3 ciorchini de piper verde proaspat
  • 4 frunze de lime, taite fasii
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 rosie mare, taiata cuburi
  • frunze de coriandru proaspat
  • sucul de la 1 lime
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu piper proaspat in stil cambogian:

Intr-un wok, se incalzeste uleiul la foc mare si se adauga usturoiul si ghimbirul. Se gatesc jumatate de minut. Se adauga crevetii, piperul si frunzele de lime. Se amesteca bine.

Cand crevetii incep sa-si schimbe culoarea, se adauga sosul de soia si cel de peste si se gatesc pana cand crevetii devin roz.

Se adauga rosia si frunzele de coriandru. La final se adauga sosul de lime.

In mod traditional, crevetii se consuma in acelasi timp cu bobitele de piper pentru a curata palatul.

Boabele de piper au un gust citric, foarte placut.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu piper proaspat in stil cambogian" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

simona72 1

13.12.2014, 14:34

ma omori cu retetele tale Adriana!

Bya Ralu 1

13.12.2014, 14:56

Astia sunt preferații mei

babi5 1

14.12.2014, 15:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu mazare verde si busuioc