Probabil una din cele mai simple mancaruri pe care noi o adoram,are un gust deosebit si mai presus de toate este salvarea noastra atunci cand suntem infometati si nu vrem sa asteptam mult ca masa sa fie gata. Este o mancare extrem de simpla dar satioasa si gustoasa pe care o savuram ori de cate ori avem ocazia.
Actiunea se desfasoara asa cum am spus,extrem de simplu si anume: Midiile desi congelate,se pun intr-un vas cu apa rece si in maximum 10 min s-au decongelat,se spala in mai multe ape si daca mai au alge se curata cu mana,crevetii si ei pot face putina baie ca nu le strica:),pana cand se dezgheata midiile,tocam 1-2 catei de usturoi marunt,incingem o tigaie cu cativa stropi de ulei ,adaugam si usturoiul,si il calim usoar (fara sa il ardem),adaugam apoi crevetii ,sos de soia,curry,amestecam bine (dupa gust sau posibilitati se poate adauga si putin vin alb,insa nu e obligatoriu),lasam crevetii pe foc cam 3 minute,dupa care adaugam si midiile spalate foarte bine,amestecam tot si lasam inca 3-4 minute pe foc. La final se adauga smantana de gatit ,se amesteca totul si daca vi se pare ca e prea subtire sosul se poate adauga putin amidon alimentar dizolvat in apa rece,si imediat sosul se va ingrosa.Pentru cine doreste se mai poate adauga la final zeama de la o jumatate de lamaie,dar in cazul in care ati pus deja vin este mai bine sa gustati inainte de a adauga si lamaie.
Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe propriul ambalaj,se scurge de apa,taiem punga si il asezam intr-un castron,putem turna peste el putin ulei de susan (pentru a-i da un luciu frumos) si sos de soia pentru gust.Deasupra asezam midiile si crevetii si…sa tot mananci de cat de bun este totul.
Pofta mare!