Creveți provensali

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 1 Mai 2013 | 4456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri ulei,
  • 300 g orez cu bob lung,
  • câteva firișoare de șofran,
  • 500 g creveți,
  • 3 linguri ulei (de preferat de măsline),
  • 1 ceapă,
  • 3 fileuri de anșoa,
  • 1 ardei iute, 5 căței de usturoi, 1 cutie de roșii tocate, 3 tulpini de țelină, 150 ml vin alb sec, coaja și zeama de la o portocală, sare, piper, frunze de busuioc verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveți provensali:

Călim ceapa, țelina, ardeiul iute și usturoiul (toate tocate mărunt) la foc mare, amestecând din când în când pentru ~ 5 minute.
Adaugăm roșiile, vinul, anșoa tăiat bucațele, coaja și zeama de la portocală. Condimentăm cu piper și sare (mai puțină sau chiar deloc, dacă anșoa este foarte sărat).   Lasăm la foc potrivit, acoperit pe jumatate cu un capac pentru ~ 12 minute.
Între timp călim orezul, adăugăm apa fierbinte ( aprox de 3 ori volumul orezului) și firișoarele de șofran. Se fierbe 10-15 minute pâna nu mai este bobul tare.
După ce a fiert destul sosul nostru adaugăm creveții spălați bine.  Eu am folosit creveți nedecorticați și i-am lasat pe foc 10 minute, dacă folosiți creveți decorticați lăsații doar 5 minute. Eu m-am gandit ca se fac mult mai bine întregi și sosul o să iasă mult mai bun.   Servim fierbinte pe pat de orez și ornăm cu frunze de  busuioc.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveți provensali" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de peste si fructe de mare