Crema desert cu oua si zahar caramel

de LUK in Prajituri, 9 Apr 2011 | 7560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 600 ml lapte
  • 150 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • o lingura de amidon
  • coaja de la o lamaie rasa pe razatoarea mica
  • un pliculet cu zahar vanilat

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema desert cu oua si zahar caramel:

  Punem zaharul tos la topit intr-o tava care poate fi folosita in cuptor.Puteti folosi o cratita sau s acaramelizati zaharul intr-un ibric si apoi sa il turnati in vasul in care facem desertul..deci caramelizam zaharul la foc mic cu grija sa nu se arda.Dupa ce s-a topit complet rotim usor tava pentru a se intinde zaharul si pe peretii vasului.Lasam deoparte.

Incalzim cuptorul la 150 de grade.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusuri le mixam spuma cu zaharul pudra si amidonul.Adaugam zaharul vanilat si laptele caldut,treptat.Albusurile le batem spuma.Incorporam compozitia de albusuri si coaja de lamaie in cea de galbenusuri .Amestecam si turnam compozitia in vasul cu zahar caramel.Punem la cuptor pentru circa 45 de minute..dupa ce e gata se lasa la racit la temperatura camerei sa se raceasca apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema desert cu oua si zahar caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

LUK 1

10.04.2011, 23:11

Kamy asa i zice da..cand am postat reteta ma tot gandeam daca asta o fi denumirea chit ca mai vazusem denumirea la alte fete..ca eu ii spun crema de zahar ars si la zaharul caramelizat si stins cu lapte pe care il folosesc drept crema la prajituri..si am decis sa o numesc asa ca in titlu decat s afac o eroare..eh..ideea e ca e delicioasa

MotanLaOale 1

11.04.2011, 08:54

buna buna

adry88 1

01.06.2011, 10:53

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi