am vrut sa fac un tort maaare si inarmata cu de toate credeam eu,am descoperit ca imi lipsea esentialul:vasul in care sa-l fac...toate oalele mele sunt teflonate si ultima data cand am ars zaharul in una,i-a sarit smaltul si nu am mai vrut sa risc.am mai gasit o craticioara din email care a scapat nearuncata,asa ca nu am avut de ales...si iata ca a iesit...
Intr-un vas se pun 3linguri de zahar si punem pe foc la caramelizat,rotind cratita din cand in cand pentru a tapeta peretii vasului.Se lasa la racit.Curatam marul si ii scoatem cotorul,il taiem feliute subtiri.Punem feliile de mere peste zaharul ars,ca si pentru o tarta,circular.
Separat,batem ouale,usor,cu zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom dupa gust,amidonul.Amestecul se subtiaza cu laptele rece sau putin caldut si cu frisca lichidal. La sfarsit adaugam lingura de faina si turnam compozitia incet peste mere,care se vor ridica la suprafata.
Punem la cuptor,la foc mic,45-50minute pana ce compozitia s-a rumenit si s-a desprins de peretii vasului.Lasati la racit si inainte sa rasturnati compozitia pe o farfurie pune-ti vasul putin in apa rece.Decorati cu frisca