Crema de zahar ars cu dovleac

de MIUTA in Dulciuri, 28 Noi 2010 | 5467 vizualizari

 

Este delicioasa si usor de facut. Multumesc Mihaela!Eu am schimbat putin reteta,am vrut sa arate ciocolatos,am pus o lingura cacao.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 2 si 1/2 cana lapte
  • 3 oua mari
  • 3 albusuri
  • 1 cana piure de dovleac
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • o lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu dovleac:

Se pune dovleacul la copt in cuptor,cu scobitura in jos intr-o tava.E gata cand patrunde usor cutitul in coaja.Se scoate  se pune la racit si pe urma se face piure.Jumatate din zahar se caramelizeaza intr-o cratita,iar cand e topit zaharul se tapeteaza peretii cratitei.Restul de zahar se pune pe foc cu laptele pana clocoteste.Se ia de pe foc si se pune la racit.Intr-un bol se bat albusele spuma apoi se adauga ouale intregi,piureul de dovleac,scortisoara,vanilia,cacao.Pe urma se adauga treptat laptele caldut.Se toarna compozitia in cratita tapetata si se da la cuptor o ora la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise