Un aperitiv minunat,gusturile se potrivesc foarte bine dupa parerea mea,si imi veti da dreptate numai sa gustati.Am incadrat 3 feluri in aceasta postare,penne cu sos de ardei rosii cu curry,pahare cu crema de avocado si sos de ardei cu curry,in plus betisoare cu ardei copt,rosie coapta si o bucatica de peste copt cu frunza de busuioc totul inchis intr-un betisor care da culoare la pahare in plus,iar feliile de paine cu crema de avocado si sosul de ardei,foarte bun,numai bun de aperitiv dar care te satura foarte bine datorita vitaminelor continute,un gust amarui dulceag picant.Sper sa va placa.
1. Sosul de adrei kapia cu curry: Am spalat si taiat cubulete ardeii si i-am pus intr-o tigaie incapatoare cu uleiul de masline, sare, curry si vinul alb. I-am lasat 30 minute aproape, cu capacul pus. Cand am vazut ca erau copti i-am dat prin storcatorul de rosii ca sa elimin cojile, apoi a devenit un sos, in care am ras putin parmezan si l-am servit peste paste.
2. Crema de avocado: 4 avocado mature le-am curatat de coaja si samanta. Intr-un bol i-am strivit cu o furculita, am sarat, piperat, putina nucsoara, zeama de lamaie, otet putin, mustar, smantana, putin parmezan ras si am amestecat bine. A devenit o crema care am pus-o in pahare si am ornat cu putin sos de ardei kapia cu curry.
3. Betigasele de ardei copti: Am taiat 2 ardei bucatele si i-am pus in tigaia de gratar 2 minute, apoi am facut si o felioara de peste ca n-am avut creveti si am copt. Apoi am taiat bucatele, am facut la fel si 2 rosii mici, i-am pus in betigase cu o frunza de busuioc si le-am asezat deasupra paharelor cu crema de avocado si sos de ardei.