Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid

de Retete_gustoase in Dulciuri, 15 Mai 2024 | 1194 vizualizari

 

Astazi va prezint Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid.
Un desert din bucataria spaniola, cremos si fin care iti rasfata papilele gustative. Este un preparat care se face usor, perfect pentru intreaga familie.
Pentru Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid ai nevoie de urmatoarele ingrediente: lapte, oua, zahar, lamaie, scortisoara si amidon.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid:
  • 500 ml lapte integral
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 baton de scortisoara
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • zahar brun pentru caramelizare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid:

Cum se prepara Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid:

Intr-o cratita, incalzeste laptele, coaja de lamaie si batonul de scortisoara la foc mic, pana cand incepe sa fiarba. Apoi, lasa-l sa stea la infuzat timp de 10-15 minute, astfel incat laptele sa se impregneze cu aromele.

Intre timp, intr-un bol, amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul si extractul de vanilie, pana cand obtii o compozitie omogena si cremoasa.

Dupa ce laptele s-a infuzat, strecoara-l pentru a elimina coaja de lamaie si batonul de scortisoara.

Toarna laptele treptat peste amestecul de galbenusuri, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Pune din nou pe foc si gateste, amestecand constant, pana cand crema se ingroasa suficient si atinge consistenta dorita. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 5-7 minute.

Dupa ce crema s-a ingrosat, toarna-o in boluri sau forme individuale si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Acopera fiecare bol cu folie de plastic si pune-le la frigider timp de cel putin 2-3 ore sau pana cand crema se raceste complet si capata consistenta dorita.

Inainte de a servi, presara zahar brun uniform peste suprafata fiecarei creme catalane si caramelizeaza-l cu ajutorul unui arzator de bucatarie pana cand se formeaza o crusta crocanta.

Garniseste cu fructe sau lasa simplu.

Serveste crema catalana imediat, bucurandu-te de contrastul perfect dintre cremozitatea delicata a cremei si crusta crocanta si caramelizata de zahar.

Incearca si reteta de Crema de zahar ars, un deliciu servit rece sau delicioasa Budinca de vanilie cu piure de capsuni, un desert rapid si bun.

Iti recomandam si varianta de Budinca de ciocolata, absolut delicioasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura