Crap la cuptor in sos de vin pe pat de cartofi

de Bucataras Medi in Crap / Caras, 31 Mai 2011 | 9488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati  de crap
  • 3-4 cartofi
  • 1 pahar cu vin rose
  • 3-4 feliute de lamaie
  • zeama  lamaie
  • 3-4 fire de usturoi verde
  • ulei de masline
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • oregano
  • boia dulce
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor in sos de vin pe pat de cartofi:

Bucatile de peste se spala si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Facem un amestec din ulei de masline,vin,zeama de lamaie,oregano,boabe de piper, sare , piper macinat si  boia cu care ungem bine fiecare bucata de peste in parte.Asezam bucatile de peste intr-o tava iar sosul care a ramas il turnam in tava peste peste.Lasam la rece circa 1 ora timp in care curatam cartofii, ii spalam si  ii taiem felii mai groase.Ii punem intr-un vas , ii stropim cu putin ulei de masline si presaram pe ei oregano , boia, sare, piper.Amestecam bine.

Dupa ce pestele a stat la rece scoatem tava din frigider , intercalam cartofii printre bucatile de peste , adaugam cateva felii de lamaie,usturoiul verde rupt in bucati mai mari, cateva frunze de dafin  dupa care acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor.Cu circa 10-15 min. inainte de a fi gata scoatem tava din cuptor  indepartam folia de aluminiu si stropim totul cu sosul din tava.Daca mai este nevoie mai putem adauga putina apa..Lasam sa se rumeneasca bine .

Servim cald  cate o bucata de peste , cativa cartofi, asezonat totul cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor in sos de vin pe pat de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Bucataras Medi 1

10.07.2011, 13:06

Sylvia, ma bucur ca iti place................................

Bucataras Medi 1

10.07.2011, 13:07

hahaha,Bunica......................

Bucataras Medi 1

10.07.2011, 13:07

Gaby rade .....................

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Crap prajit