Crap in stil frantuzesc

de Toamna07 in Crap / Caras, 28 Mar 2013 | 5228 vizualizari

 

Meritam si noi din cand in cand un mic rasfat culinar, nu?
Hai sa vedem cum gatesc pestele, cei mai mari artisti culinari ai lumii , francezii.
Nu este deloc complicat si e extrem de gustos!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 crap ( 1,5 - 2 kg )
  • 1 pachet de unt + 2-3 cubulete
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 250 ml. vin alb
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri smantana(optional)
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
  • coaja rasa de la o lamaie medie
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in stil frantuzesc:

Mod de preparare:   Pentru inceput preparam untul aromat.    Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza.

Dupa ce curatam crapul de solzi , il taiem pe burta si indepartam intestinele spaland apoi foarte bine interiorul si exteriorul  pestelui. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se asaza intr-o tava pe cateva bucatele de unt nearomatizat. Eu am folosit capul si coada pestelui la ciorba, dar il puteti lasa intreg , pentru un aspect mai deosebit. Cu jumatate din cantitatea de unt aromat,se unge crapul pe exterior, iar cu cealalta jumatate pe interior. Se da la cuptor, la foc mediu pentru 10 minute apoi il scoatem, presaram pesmet si il mai coacem inca 20 de minute dupa care adaugam vinul si dafinul; lasam din nou la copt alte 20-25 de minute.  

Nu uitati ca din cand in cand sa stropiti pestele cu sosul din tava.  Cand este gata, putem servi crapul si alaturi de sosul delicios ramas in tava, pe care il amestecam cu cele doua linguri de smantana.    

Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in stil frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap