Eu nu mananc peste dar manca mama si iubitul si nu a mai ramas nimic....au lasat farfuriile curate.
Pestele se curata de solzi si in interior,se taie capurile si se spala din abundenta.
se pune cu sare si se lasa 15 min sa intre sarea in peste.
intr-o farfurie se pune faina de porumb si putina faina alba.
se tavaleste pestele prin acest amestec de faina pe ambele parti.
intr-o tigaie se pune ulei la incins,cand e fierbinte se pune pestele la prajit.
se prajeste bine pe ambele parti apoi se scoate pe o farfurie.
usturoiul se curata si se piseaza.
peste el se pune ulei si putina sare si se fraca ca o pasta.
se mai adauga o lingura de mustar si gata si mujdeiul.
intr-un ceaunel se pune pe 3/4 cu apa ,se adauga sare si un strop de faina de porumb.
cand incepe sa fiarba se pune faina de porumb in ploaie,se lasa sa fiarba bine mamaliguta,se invarte bine de tot in ea si cand e gata se rastoarna pe un platou.
serviti pestele cu mujdei si mamaliguta alaturi d eo bere rece(cui ii place bineinteles)
1
imi cer scuze dar am uitat sa pun si mujdeiul cand am facut pozele...pe urma am observat.