Crap cu legume, la cuptor

de Ina in Crap / Caras, 17 Apr 2011 | 23034 vizualizari

 

De ziua mea, pentru voi, dragi bucatarasi >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 crap marisor ( al meu a avut cca. 7 kg :D )
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri sos Worcester
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 varf de cutit de ghimbir macinat
  • 6-7  catei usturoi
  • sare
  • piper 
  • boia
  • 2 morcovi mari
  • 1 kg cartofi
  • 400 g. legume congelate ( mazare, fasole pastai , conopida si morcov )
  • 1 lamaie
  • 2 rosii ( eu am pus bucati de rosii in bulion )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu legume, la cuptor:

Curatam pestele de solzi , scoatem matele si branhiile, apoi  il portionam rondele.  

Spalam  bine fiecare medalion , iar daca bucatile sunt prea mari le sectionam pe jumatate. Ungem fiecare bucata de peste  cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , sos Worcester, ghimbir , otet balsamic , piper , zeama de lamiae / helas si  boia .

Pestele se aseaza  central, intr-o tava  pe hartie de copt , lateralele completandu-le cu felii  de cartofi  si legume congelate ( daca ai proaspete, cu atat mai bine).

Presaram sare si stropim cu ulei , dupa care decoram totul cu felii de usturoi, de  lamaie si  de rosii.  Acoperim  tava cu folie  de aluminiu  si dam  la cuptor  cca. 30 minute la foc potrivit, dupa care  indepartam  folia , stropim  pestele  cu restul de sos  si bagam iar la cuptor  15 minute, pana se rumeneste.

Bucatarasi, poftiti la masa!!!!! >:D<

P.S.    Multumesc pentru idee, mihaelar63!  :-*

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume