Cozonaci

de MonaMimi in Dulciuri, 23 Mai 2012 | 4433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cub drojdie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • faina tip 000 cat cuprinde
  • umplutura
  • mac,nuca,rahat ,cacao dupa preferinte
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci:

Incalzesti putin laptele apoi pui drojdia, galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizezi bine pui coaja de lamaie si faina cat cuprinde (lasi coca putin mai moale). Incepi framantarea si in timp ce framanti adaugi uleiul, continui framantarea 1 ora. Lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie potrivit de groasa, pui umplutura, rulezi cu grija, pui in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasi la dospit 20 minute. Ungi cozonacul cu ou si pui in cuptorul bine incalzit 25-30 minute la foc moderat. Cand este copt il ungi cu un sirop facut din (150g de zahar cu 50 ml apa) si lasi la acoperit sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)