Cozonăcei de la bunica Aminei

de Ade200 in Dulciuri, 5 Iun 2012 | 4046 vizualizari

 

Amina, o domnişoară din clasa a VI-a, ne-a servit cu nişte cozonăcei foarte buni de la bunica sa.Postez reţeta să se bucure şi alţii!

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • 330 g margarina rama sau unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 cană de lapte cald
  • Pentru umplutură:
  • 600 g de nucă măcinată
  • 400 g de zahar
  • 1 cană de lapte fierbinte
  • coaja de la 1 lămâie
  • rom,vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonăcei de la bunica Aminei:

Se face aluatul amestecând margarina lăsată în bucătărie să fie moale cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi sarea. Se pune laptele cald bine şi se amestecă iar. La urmă se adaugă făina amestecată cu drojdia uscată.Aluatul  se lasă 25-30 de minute la dospit, se  împarte în 4 părţi şi se întinde câte o foaie, se unge cu crema de nucă. Se pune în tăvi unse cu untură. Se mai lasă la crescut 10 minute, apoi se ung cu ou bătut şi se coc în cuptor preîncălzit.

Crema de nuci: Se amestecă toate,se adaugă lapte fierbinte (aprox. o cană) şi se face o cremă. 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele se pregătesc de seara şi se lasă în bucătărie.

2

Făina se amestecă bine cu drojdia uscată cu vreo 15 minute înainte de a adăuga restul ingredientelor.

3

Am pus în aluat şi puţină scorţişoară.

4

Foile de aluat le-am uns prima dată cu nişte dulceaţă, dar nu e obligatoriu.

5

În nucă se poate pune şi puţină cacao, dacă vă place.

6

Strângeţi bine aluatul la rulare, altfel rămân goluri faţă de stratul de nucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonăcei de la bunica Aminei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri catelusi