Amina, o domnişoară din clasa a VI-a, ne-a servit cu nişte cozonăcei foarte buni de la bunica sa.Postez reţeta să se bucure şi alţii!
Se face aluatul amestecând margarina lăsată în bucătărie să fie moale cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi sarea. Se pune laptele cald bine şi se amestecă iar. La urmă se adaugă făina amestecată cu drojdia uscată.Aluatul se lasă 25-30 de minute la dospit, se împarte în 4 părţi şi se întinde câte o foaie, se unge cu crema de nucă. Se pune în tăvi unse cu untură. Se mai lasă la crescut 10 minute, apoi se ung cu ou bătut şi se coc în cuptor preîncălzit.
Crema de nuci: Se amestecă toate,se adaugă lapte fierbinte (aprox. o cană) şi se face o cremă.
1
Toate ingredientele se pregătesc de seara şi se lasă în bucătărie.
2
Făina se amestecă bine cu drojdia uscată cu vreo 15 minute înainte de a adăuga restul ingredientelor.
3
Am pus în aluat şi puţină scorţişoară.
4
Foile de aluat le-am uns prima dată cu nişte dulceaţă, dar nu e obligatoriu.
5
În nucă se poate pune şi puţină cacao, dacă vă place.
6
Strângeţi bine aluatul la rulare, altfel rămân goluri faţă de stratul de nucă.