Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos

de Ina in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 11826 vizualizari

 

Pufosi, deliciosi , numai buni cu o cafea, un pahar de lapte sau de luat la pachet .

 

INGREDIENTE

  • Aluat de cozonac:
  • 60 g unt
  • 3 oua mici
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • Umplutura:
  • rahat
  • 100 g mac
  • 100 g nuca de cocos
  • 1 albus de ou
  • 100 ml. lapte
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • zahar tos
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos:

Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura.

Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat macul. Am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, cca 5 minute, timp in care macul si-a dublat volumul. Adaugam nuca de cocos impreuna cu esenta de rom si omogenizam. Batem albusul spuma si-l incorporam in compozitia de mac. 

Cand aluatul este gata, il impartim in 2 parti egale si intindem  2 foi  dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm .

Umplem foile cu compozitia de mac , dar  tapetam si cu  bucati de rahat. Rulam pe lungime, apoi taiem rondele pe care le asezam in forme de briose sau savarine ( Daca nu avem hartiute speciale, ungem tava cu ulei si tapetam cu faina ) .

Lasam cozonaceii  30 minute la loc cald, timp in care acestia isi vor dubla volumul.  

Coacem  in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 35-40 minute . Inainte cu 10 minute de a-i scoate din cuptor, ii ungem cu galbenus de ou si presaram zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

xana 1

20.01.2014, 18:34

Super cozonacei!!!

Raluca57 1

06.02.2014, 21:57

O bunatate mi-au iesit!!!! Sunt buni si dupa cateva zile. Raluca

Ina 1

07.02.2014, 10:05

Ma bucur mult! Daca sunt respectati pasii, nu are cum sa nu iasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert baigli unguresc