Cozonac Rosenkranz

de gugugh in Prajituri, 30 Noi 2010 | 11708 vizualizari

 

Am luat reteta de pe blogul gabrielei cara , o minunatie de reteta, usor de facut si de un efect uimitor, de bun.....fara cuvinte de lauda. Merita incercata reteta

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 2oua
  • arome(vanilie, rom , coaja rasa de portocale si lamaie)
  • 110 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 3 linguri zahar pt lapte (eu am pus 4)
  • 130 gr unt sau margarina
  • 6 linguri zahar pt unt/margarina
  • 10-12 linguri zahar pt caramel
  • nuca tocata (cantitatea dupa preferinta, eu am folosit cam 300 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz:

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.

trecem la framantarea aluatului: intr.un castron se cerne faina, se pun ouale, un varf de sare si aromele.

Separat drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. fara sa se lase la dospit incepem framantarea  turnand incet peste  faina amestecul de lapte cu drojdie si farmantam cca 10 min. Se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime si se unge cu untul/margarina amestecata in prealabil cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca pe toata suprafata , se preseaza usor apoi rulam si taiem in 6-7 bucati. Se pun in picioare in cratita tapetata cu zahar caramel si lasam la crescut la loc cald vreo ora. Apoi la cuptor cu ea , in cuptorul preincalzit bineinteles. Coacem la foc potrivit cam o ora , acum depinde si de cuptorul fiecaruia. cand e gata copt rasturnam indata pe un platou ca daca lasam sa se raceasca nu il mai putem scoate din cratita din cauza caramelului care se va intari.

merita incercat, eu sigur il voi face si de sarbatori!

TIPS-URI

1

data viitoare voi pune doar vreo 8 linguri rase de zahar pt caramel ca iese f mult caramel si e cam crocanta coaja de deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

tanyapatap 1

04.05.2011, 19:17

claudiaO 1

21.12.2018, 08:44

este super prezentabil si deosebit la gust! am facut si eu acum cativa ani si ne-a placut!

VI 1

24.12.2019, 18:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu smantana si ciocolata