Am luat reteta de pe blogul gabrielei cara , o minunatie de reteta, usor de facut si de un efect uimitor, de bun.....fara cuvinte de lauda. Merita incercata reteta
Cele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.
trecem la framantarea aluatului: intr.un castron se cerne faina, se pun ouale, un varf de sare si aromele.
Separat drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. fara sa se lase la dospit incepem framantarea turnand incet peste faina amestecul de lapte cu drojdie si farmantam cca 10 min. Se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime si se unge cu untul/margarina amestecata in prealabil cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca pe toata suprafata , se preseaza usor apoi rulam si taiem in 6-7 bucati. Se pun in picioare in cratita tapetata cu zahar caramel si lasam la crescut la loc cald vreo ora. Apoi la cuptor cu ea , in cuptorul preincalzit bineinteles. Coacem la foc potrivit cam o ora , acum depinde si de cuptorul fiecaruia. cand e gata copt rasturnam indata pe un platou ca daca lasam sa se raceasca nu il mai putem scoate din cratita din cauza caramelului care se va intari.
merita incercat, eu sigur il voi face si de sarbatori!
1
data viitoare voi pune doar vreo 8 linguri rase de zahar pt caramel ca iese f mult caramel si e cam crocanta coaja de deasupra