Cozonac pufos cu nuca si rahat

de danis in Dulciuri, 12 Apr 2010 | 9894 vizualizari

 

gustos , pufos si aromat

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cana de zahar+5 linguri umplutura
  • 400 ml lapte aproximativ
  • sare
  • 4 oua
  • 30 g drojdie
  • 200 g nuca macinata
  • 5oog rahat
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii
  • mac pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu nuca si rahat:

Se ameteca putin lapte caldut cu drojdia si putina faina si 2 linguri de zahar   se lasa sa cresca ,apoi se toarna peste faina si se pun sarea,galbenusurile,zaharul si coaja de lamaie si vaniliile si se framanta bine ,sa fie un aluat mai moale ,apoi se lasa la dospit sa isi dubleze volumul .

Se intinde coca si se pune umplutura din preparata din: 4 albusurile batute spuma cu zaharul si cu nuca macinata ,si peste ele am pus si rahat taiat cubulete.

Eu il impletesc in doua si le rasucesc apoi le pun in tava si i mai las sa dospieasca 20 minute aproximativ apoi i ung cu ou presar mac si il pun la cuptor pentru 1 ora la 150 grade

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mariac 1

19.04.2010, 15:56

foarte bine arata daniela nota10

Cris2711 1

04.03.2011, 18:41

o bunatate

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:46

chiar ca e pufos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert musuroi de cartita