La rugamintea norei mele Danuta am facut ieri acest cozonac , pofta-i pofta ce sa zic .A iesit tare gustos!
Se pune drojdia la inflorit in 150 gr. lapte caldut si o lingura zahar .
Cernem faina si facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , adaugam zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom ,3 linguri margarina razatura de lamaie .
Adaugam laptele caldut si 2 galbenusuri si framantam pana cand se desprinde aluatul de pe mana si face basicute .
Incalzim 2 linguri de ulei si mai framantam cateva minute , aluatul va deveni pufos si nu se usuca repede cozonacul .
Lasam aluatul la crescut la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul .
Inpartim aluatul in 2 parti , intindem pe o planseta si punem bucatelele de rahat , rulam cozonacul , il ungem cu ou batut si il lasam 15 minute la crescut la loc caldut .
Incalzim cuptorul la 180 grade si introducem tavile la cuptor .
In aproximativ 40 minute cozonacii vor fi copti .
Se scot din tava si se acopera cu un prosop si cand s-au racit putin taiem felii .
Pofta buna !!!
1
Eu folosesc doar galbenusul la framantat deoarece albusul intareste aluatul .
2
Se pot umple cozonacii cu gem , nuca , mac , cacao dupa preferinta .