By Divainbucatarie
Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut.
Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute.
Intr-un vasul pentru framantat punem faina cernuta, esenta de rom,coaja rasa de portocala, zaharul, praful de sare si ouale.
Punem restul de lapte la incalzit, apoi punem maiaua peste faina si incepem sa framantam adaugand treptat laptele.
Cat timp framantam aluatul punem margarina sa se topeasca.
Turnam apoi margarina topita si framantam aluatul pana ce margarina s-a incorporat complet iar aluatul nu se mai lipeste de maini.
Presaram putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop si il tinem la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Nuca macinata o amestecam cu zaharul si nesquik-ul.
Impartim aluatul in 3 bucati egale, apoi impartim fiecare bucata in 2.
Pe masa de lucru infainata intindem fiecare bucata de aluat.
Peste fiecare bucata de aluat intindem un strat de nuca macinata.
Rulam cu grija aluatul si presam marginile pentru a nu iesi nuca.
Impletim cozonacii in 2.
Procedam la fel si cu aluatul pentru ceilalti 2 cozonaci.
Punem cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa creasca inca 20 minute.
Ii ungem cu oul batut si ii dam la cuptorul preincalzit pana se rumesc frumos deasupra(40-45 de minute) .
Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu apa amestecata cu zaharul.
Sa aveti pofta!
1
Margarina topita NU trebuie sa fie fierbinte, ci calduta!