Nici nu va inchipuiti ce bunatate au iesit eu am facut 2 mini cozonacei pt cosuletul cadou de Paste ,excelent!
umplutura:
In primul rind punem toate ingredientele intr-un loc calduros ,pina ajung toate la aceeasi temperatura.
Totul trebuie sa fie caldut. Se face o gaura in mijlocul fainii, turnam drojdia amestecata in prealabil cu o lingura de zahar si putin lapte cald,invirtim in mijlocul fainii luind usor de pe margini pina obtinem maiaua, adica un amestec de consistenta smantinii.
Acoperim castronul si-l lasam la crescut 20 minute . batem ouale intre timp, laptele il incalzim si topim zaharul in el.
Untul il incalzim la microunde . scoatem apoi maiaua si adaugam ouale , laptele, sarea si coaja de portocala si framantam
Adaugam apoi untul. o sa obtinem un aluat moale pe care il lasam la crescut acoperit intr-un loc ferit de curent si calduros.
Nuca se amesteca cu cacaua , zaharul si esenta de rom +scortisoara apoi cu laptele cald.
La mine acasa mama mea punea si un albus de ou.
Dupa ce aluatul a crescut, asta insemnind dupa vreo ora asa+-10 min :)), infainam suprafata pe care vom face cozonacul si cornurile ,intindem foaie, umplem cu nuca .
Tava se tine la cuptor in prealabil, se unge cu unt si se presara faina .
Punem in tava si lasam la crescut pina isi dubleaza volumul.
Inainte de a da in cuptor ungem cozonacul si cornurile cu ou batut cu o lingura de lapte,cuptorul la 180 grade ,lasam pina se rumenesc apoi scoatem afara si ungem cu apa cu zahar si acoperim.