Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha

de aziz in Dulciuri, 3 Apr 2011 | 6641 vizualizari

 

Nici nu va inchipuiti ce bunatate au iesit eu am facut 2 mini cozonacei pt cosuletul cadou de Paste ,excelent!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 550 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala

umplutura:

  • 200gr nuca macinata
  • 50 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • o lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • lapte cit sa inmuiem nuca
  • ciolata nuttela
  • pt uns:un ou+2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar si putina apa pt uns la scos din cuptor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha:

In primul rind punem toate ingredientele intr-un loc calduros ,pina  ajung  toate la aceeasi temperatura.

Totul trebuie sa fie caldut. Se face o gaura in mijlocul fainii, turnam drojdia amestecata in prealabil cu o lingura de zahar si putin lapte cald,invirtim in mijlocul fainii luind usor de pe margini pina obtinem maiaua, adica un amestec de consistenta smantinii.

Acoperim castronul si-l lasam la crescut 20 minute . batem ouale intre timp, laptele il incalzim si topim zaharul in el.

Untul il incalzim la microunde . scoatem apoi maiaua si adaugam ouale , laptele, sarea si coaja de portocala si framantam

Adaugam apoi untul. o sa obtinem un aluat moale pe care il lasam la crescut acoperit intr-un loc ferit de curent si calduros.

Nuca se amesteca cu cacaua , zaharul si esenta de rom +scortisoara apoi cu laptele cald.

La mine acasa mama mea punea si un albus de ou.

Dupa ce aluatul a crescut, asta insemnind dupa vreo ora asa+-10 min :)), infainam suprafata pe care vom face cozonacul si cornurile ,intindem foaie, umplem cu nuca .

Tava se tine la cuptor in prealabil, se unge cu unt si se presara faina .

Punem in tava si lasam la crescut pina isi dubleaza volumul.

Inainte de a da in cuptor ungem cozonacul si cornurile cu ou batut cu o lingura de lapte,cuptorul la 180 grade ,lasam pina se rumenesc apoi scoatem afara si ungem cu apa cu zahar si acoperim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si nuca