pufos si gustos
INCEPEM CU ALUATUL DE COZONAC : intr-un castron punem laptele cald,adaugam zaharul,drojdia,2 oua intregi,sare,ulei jumate din unt (topit),coaja de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura din lemn,dupa care adaugam treptat faina.
Urmeaza framantatul aluatului,etapa cea mai importanta, care dureaza minim 30 de minute.Adaugam treptat untul topit si framantam in continuu pana ce acesta se incorporeza in aluat.
Punem aluatul la dospit timp de 60 de minute, undeva la loc cald.
PREPARAREA UMPLUTURII:nuca am pus-o la cuptor pentru 10-15 minute,apoi am tocat-o marut.Peste nuca am adaugat 2 albusuri batute spuma, miere de albine,stafide si 100 ml lapte.Se amesteca pana devine o pasta .
REVENIM LA ALUAT:impartim aluatul in 2 parti egale.Ungem suprafate de lucru cu ulei si intindem aluatul.Peste foile formate punem umplutura si rulam,obtinand astfel 2 cozonaci.Se aseaza cozonacii in tavile tapetate cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30-40 minute.Inainte de a pune cozonacii la cuptor unge-i cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.
Se coc in cuptorul incins la 180 grade, timp de 45 minute.Dupa ce s-au copt,se scot din tavi si se tin acoperiti cu un prosop timp de 20 minute,apoi pot sa fie serviti.
Pofta buna!