Cozonac cu branza

de Dea_Dea in Dulciuri, 15 Mai 2013 | 7032 vizualizari

 

Un cozonac tare bun si tare apreciat de ai mei!

 

INGREDIENTE

ALUAT:(2 cozonaci)

  • 300 ml lapte
  • 2oua
  • 15 gr drojdie
  • 5 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 700-800 gr faina
  • esenta rom
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri ulei

UMPLUTURA:

  • 500 gr branza dulce
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri gris
  • 1 ou

UNGERE:

  • apa, zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza:

Aluatul:

Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea, esenta de rom, si se adauga laptele. Se incorporeaza maiaua,coaja de lamaie, iar apoi faina, se face aluat. Se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza in aluat si se framanata pana se desprinde de pe vas.La final se adauga uleiul treptat  si se framanata pana se incorporeaza. Se presare cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

UMPLUTURA:

Se amesteca toate ingredientele la un loc.

Cand aluatul este dospit il impartim in doua. Se presara masa cu faina si se intinde foaie cu sucitoarul, se umple cu jumatate de compozitie de branza se ruleaza si se pune in tava.

Se mai lasa la dospit inca o data pana isi dubleaza volumul, se unge cu apa si se presara zahar.

Se da la cuptorul preincalzit la foc mic 15 min, iar apoi 45 min la foc potrivit.

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

Se poate umple cu nuca , sau mac , sau cu orice doriti

2

In loc de faina cu care se intinde , se poate folosi ulei .

3

In loc de uleiul din aluat putem folosi unt topit sau untura.

4

Se poate unge cu ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

CookieMonster 1

15.05.2013, 18:05

adica pasca este delicios ce ai facut acolo

Dea_Dea 1

15.05.2013, 18:07

Nooa Andreea eu nu am facut pasca eu ii zic cozonac , sau placinta cu branza

Angelina_Elena 1

16.05.2013, 11:25

foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu branza, stafide si fulgi de cocos