Un cozonac tare bun si tare apreciat de ai mei!
ALUAT:(2 cozonaci)
UMPLUTURA:
UNGERE:
Aluatul:
Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea, esenta de rom, si se adauga laptele. Se incorporeaza maiaua,coaja de lamaie, iar apoi faina, se face aluat. Se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza in aluat si se framanata pana se desprinde de pe vas.La final se adauga uleiul treptat si se framanata pana se incorporeaza. Se presare cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
UMPLUTURA:
Se amesteca toate ingredientele la un loc.
Cand aluatul este dospit il impartim in doua. Se presara masa cu faina si se intinde foaie cu sucitoarul, se umple cu jumatate de compozitie de branza se ruleaza si se pune in tava.
Se mai lasa la dospit inca o data pana isi dubleaza volumul, se unge cu apa si se presara zahar.
Se da la cuptorul preincalzit la foc mic 15 min, iar apoi 45 min la foc potrivit.
POFTA BUNA!!
1
Se poate umple cu nuca , sau mac , sau cu orice doriti
2
In loc de faina cu care se intinde , se poate folosi ulei .
3
In loc de uleiul din aluat putem folosi unt topit sau untura.
4
Se poate unge cu ou.