Cozonac Coronita

de VERONICA2607 in Prajituri, 10 Feb 2012 | 3356 vizualizari

 

Cozonacul.......mai mult nu pot spune....decât.......desertul copilăriei, pufos, cald...aburind...cu nucă, cacao, stafide, rahat....și alte cele.....cu mirosul imbietor....si cu frumoasa sa haină...crusta cea maronie...ne amintește tuturor..de vremurile copilăriei...de iernile grele...de bunicuțe cu șorțuleț și de focul din sobă.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:  
  • 1 pachetel de drojdie proaspata( 50 gr)
  • 380 ml lapte cald,
  • 150 gr de zahar,
  • 4 oua intregi,
  • 2 galbenusuri, 
  • 1 kg de faina, 
  • 1 lingurita sare, 
  • 200 grame unt 
  • 100 gr stafide
  • UMPLUTURA:  
  • 2 linguri cacao,
  • 8 linguri de zahar. 

 

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Coronita:

ALUATUL: Drojdia cu laptele caldut si  putin  zahar am pus la dospit  20 minute.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, ouale si am batut in continuare si am pus stafidele. In drojdia cu lapte am adaugat faina si am amestecat bine pana s-a incorporat toata faina in compozitie cam 10 minute, apoi am amestecat cu compozitia de oua batute spuma. Am adaugat si untul si am framantat vreo 30 de minute .La sfarsit am uns toata coca cu ulei, am acoperit-o cu un prosop curat si am lasat-o la caldura la crescut timp de 100 minute.

Dupa ce a crescut de ajuns am impartit aluatul in 2 parti egale, am uns masa de lucru cu ulei si am intins cu mana o parte din aluatul de cozonac, pe care am intins jumatate din compozitia de umplutura, am rulat aluatul si l-am asezat in forma de cozonac, unsa cu ulei in prealabil. La fel am procedat si cu celalalt aluat, le-am mai lasat la crescut in tavi 5 minute, am preincalzit cuptorul si le-am asezat la copt, la inceput 7 minute la foc mare si apoi pana s-a copt la foc potrivit.

UMPLUTURA:  Zaharul se amesteca cu cacaoa.

Pofta buna! si sa ne amintim de perioada copilariei...:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Coronita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

deyutzky 1

11.02.2012, 16:42

tocmai am vazut la profil ca suntem de aceeasi varsta...tu mai mare decat mine cu 3 zile eu sunt pe 29

VERONICA2607 1

11.02.2012, 17:55

ma bucur...e foarte bine...

Lau 1

13.02.2012, 15:17

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu martipan