Cozonac Coronita

de VERONICA2607 in Prajituri, 10 Feb 2012 | 3564 vizualizari

 

Cozonacul.......mai mult nu pot spune....decât.......desertul copilăriei, pufos, cald...aburind...cu nucă, cacao, stafide, rahat....și alte cele.....cu mirosul imbietor....si cu frumoasa sa haină...crusta cea maronie...ne amintește tuturor..de vremurile copilăriei...de iernile grele...de bunicuțe cu șorțuleț și de focul din sobă.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:  
  • 1 pachetel de drojdie proaspata( 50 gr)
  • 380 ml lapte cald,
  • 150 gr de zahar,
  • 4 oua intregi,
  • 2 galbenusuri, 
  • 1 kg de faina, 
  • 1 lingurita sare, 
  • 200 grame unt 
  • 100 gr stafide
  • UMPLUTURA:  
  • 2 linguri cacao,
  • 8 linguri de zahar. 

 

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Coronita:

ALUATUL: Drojdia cu laptele caldut si  putin  zahar am pus la dospit  20 minute.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, ouale si am batut in continuare si am pus stafidele. In drojdia cu lapte am adaugat faina si am amestecat bine pana s-a incorporat toata faina in compozitie cam 10 minute, apoi am amestecat cu compozitia de oua batute spuma. Am adaugat si untul si am framantat vreo 30 de minute .La sfarsit am uns toata coca cu ulei, am acoperit-o cu un prosop curat si am lasat-o la caldura la crescut timp de 100 minute.

Dupa ce a crescut de ajuns am impartit aluatul in 2 parti egale, am uns masa de lucru cu ulei si am intins cu mana o parte din aluatul de cozonac, pe care am intins jumatate din compozitia de umplutura, am rulat aluatul si l-am asezat in forma de cozonac, unsa cu ulei in prealabil. La fel am procedat si cu celalalt aluat, le-am mai lasat la crescut in tavi 5 minute, am preincalzit cuptorul si le-am asezat la copt, la inceput 7 minute la foc mare si apoi pana s-a copt la foc potrivit.

UMPLUTURA:  Zaharul se amesteca cu cacaoa.

Pofta buna! si sa ne amintim de perioada copilariei...:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Coronita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

deyutzky 1

11.02.2012, 16:42

tocmai am vazut la profil ca suntem de aceeasi varsta...tu mai mare decat mine cu 3 zile eu sunt pe 29

VERONICA2607 1

11.02.2012, 17:55

ma bucur...e foarte bine...

Lau 1

13.02.2012, 15:17

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt