Cozonac

de Lavinia in Dulciuri, 25 Dec 2012 | 3981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 3 pliculete drojdie uscata sau 3 cuburi drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 50 g faina
  • 100 ml lapte caldut
  • Aluat:
  • 8 galbenusuri+2 pt uns
  • 200 g zahar
  • 50 g zahar vanilat
  • coaja de la 2 lamai
  • 250 g unt
  • 400 ml lapte+2-3 linguri pt uns
  • faina cat cuprinde(cca. 1 kg )
  • umplutura:
  • 500 g nuci macinate
  • 6 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g zahar pudra
  • cateva picaturi esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Am pregatit de seara toate ingredientele la temperatura camerei.

Am facut maiaua din drojdie ,zahar,faina si lapte caldut si am lasato la dospit de 3 ori.

Am frecat galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Separat intr-un bol mare am cernut faina cu o lingurita de sare.

Am facut o adancitura in mijloc si am pus maiaua,galbenusurile frecate cu zahar,laptele caldut si untul topit.Am framantat aluatul timp de 25-30 de min si l-am lasat la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop.

Intre timp am pregatit umplutura.Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul ,cacaua,nuca si esenta.

Am impartit aluatul in 2 .Am intins o foaie mare de cca. 0.5 cm ,am pus jumatate de umplutura si am rulat strans.La fel am procedat si cu celalalt cozonac.

Am pus cozonacii in tavi tapetate cu folie si i-am mai lasat la dospit 30 de min.Am uns cozonacii cu galbenus de ou si lapte si i-am introdus la cuptor la foc mic pentru cel putin 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza