Covrigi sarbesti

de yammy in Pizza, 14 Mai 2009 | 13956 vizualizari

 

Reteta by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 300 ml apa calda
  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 1 lg de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 15 gr drojdie granulata
Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti:

-se dizolva drojdia si zaharul in putzin lapte cald si se lasa 10 min
-intr-un vas mare se pun faina amestecata cu sarea, laptele, apa, maiaua si uleiul
-se amesteca pana nu se mai prinde de mana
-se lasa 30 min acoperit cu un prosop, timp in care isi dubleaza volumul
-se pregateste amestecul sarat cu care se vor prelinge covrigii amestecand faina,sarea si atata apa cat e nevoie pentru a se forma un aluat ca de clatite
-pornim cuptorul la 250 grade
-aluatul se imparte in 20-24 de bucati
-se ia o buacata si se ruleaza in forma unui "snur" lung
-se incruciseaza capetele
-si se rasucesc
-se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se mai lasa 5 min la temperatura bucatariei
-se ung cu ou batut si se baga la cuptor
-dupa 10 min scoateti tava din cuptor si se preling covrigii cu amestecul sarat
-se mai da la cuptor 6-7 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi