reteta preluata (in mare) de la Madi . Gand drag, fata talentata!
Aluat:
Solutie pentru oparit covrigii inainte de coacere:
Decor:
/
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam cateva lingurite de apa calduta si una de faina, apoi lasam 10 minute amestecul obtinut la dospit.
Faina (la temperatura camerei) se aseaza intr-un castron, se formeaza gaura la mijloc, punem drojdia dospita si ama calduta, apoi amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elatic, ce nu se lipeste de maini.La final adaugam uleiul.
Lasam aluatul la dospit pentru o ora in loc ferit de curenti.
Impartim aluatul in 8-9 bile egale.
Intindem pe masa de lucru infainata o bila de aluat cu degetele pana obtinem un sul lung de cca 40-50cm.
Indoim sulul de aluat in doua,apoi rasucim cele doua parti si modelam covrigii.
Punem apa cu bicarbonat intr-un vas la foc mic, trecem pe rand covrigii pentru cateva secunde prin solutia obtinuta,apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram sare, mac si susan si dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.
Servim covrigii calzi sau reci cu iaurt.
Pofta buna!