Covrigi cu brânză dulce

de diaconta in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 5211 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru covrigi:

  • 250 gr faina
  • 150 gr brânza
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • ½ lingurita praf de copt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare

Pentru glazura:

  • 100 gr zahar pudra
  • lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu brânză dulce:

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea.

Brânza am amestecat-o cu zaharul si oul batut.Am pus apoi untul topit si aromele.

Am adaugat faina si am amestecat  pâna s-au omogenizat ingredientele.

Trebuie sa obtinem o coca suficient de tare ca sa putem forma covrigii.

Am învelit cu o folie si am pus la frigider jumatate de ora.

Am scos de la frigider si am format 12 bilute aproximativ de aceea si dimensiune.

Fiecare biluta am împartit-o în doua si am format bastonase de aceeasi lungime,pe care le-am împletit si le-am dat forma de covrog unind capetele.

Le-am asezat în tava tapetata cu hârtie de copt.

Am preîncalzit cuptorul apoi am pus tava cu covrigii la cuptor,cam 15-20 de minute pâna când se rumenesc puţin.

Cum de-o vreme nu prea ma înteleg cu cuptorul meu,am lasat focul cam mic asa ca a trebuit sa-i las cam 25 de minute.Din acest mitiv au iesit mai mult crocanti decât pufosi.

I-am scos e un gratar si i-am lasat sa se raceasca.

Pentru glazura am amestecat zaharul cu putin lapte si cu ajutorul unei pensule am glazurat covrigii.

Ma gândeam ca ar fi tocmai potriviti pentru colindatori la Craciun.

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

diaconta 1

02.12.2012, 19:53

Am notat comanda Meri

Sim0na 1

02.12.2012, 20:30

Eu trimit omu` sa i-a cativa.. e mai bine asa, nu?!

diaconta 1

02.12.2012, 20:31

E perfect Sim0
numa' sa mi se usuce unghiile si-i fac pachet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert muffins cu ciocolata si nuga