Covrigei cu cernusca si susan

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2012 | 3793 vizualizari

 

Cernusca, adica Nigella Sativa, este o samanta neagra de dimensiunea semintei de susan care are o aroma deosebita. O cunosc din copilarie cand o gaseam in branza telemea si o folosesc cu multa placere la placinte, paine de casa si chiar in dressingul pentru salate. Frecvent este confundata cu chimenul cu care de altfel nu are nimic comun. Cand am ocazia o cumpar din magazine cu specific arabesc.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa calduta
  • 1 cana ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (circa 600 gr,)
  • susan, cernusca, sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu cernusca si susan:

Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu zaharul, Intr-un castron incapator se toarna uleiul, apa cu drojdia si zaharul si sarea. Treptat se adauga faina, framnatand pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut min. o ora si jumatate chiar doua ore.  Apoi se rup cu mana bucatele de aluat , se ruleaza intre palme rulouri care se lipesc la capete. Normal , vom obtine prea multi covrigei astfel incat din partea nefolosita de aluat putem face blat de pizza, placinte sau ...orice altceva. Covrigeii se lasa sa mai creasca cam 15 minute dupa care se ung cu ou batut, se inmoaie intr-un amestec de susan cu cernusca si cateva graunte de sare si se coc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu cernusca si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

dentistutza 1

27.03.2012, 09:48

mirela, simona,miuta..mersi!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:28

arata minunat

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:12

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta picanta ala Ale