Covrigei

de vanilla in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2010 | 27273 vizualizari

 

Ce face omul cand se plictiseste?
Pe mine cand m-a incordat plictiseala m-am pus de am facut 12 tavi de covrigei....
Offf offf

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 tavi de covrigei aveti nevoie de:
  • 500 gr de faina
  • 2 lg de smantana
  • 75 gr de untura
  • 175 de gr margarina
  • 1 galbenus de ou+ un ou intreg
  • 15 gr de drojdie
  • 1/2 cana de lapte
  • sare
  • susan
  • cascaval
  • mac
  • boia
  • sare de mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Se freaca bine smantana,margarina si untura - like there is not tomorow - si apoi se adauga jumatate din faina. Se face o maia din drojdie, lapte si sare si se adauga peste aluat. Se mai pune si galbenusul si se framanta bine. Va rezulta un aluat relativ moale.Se adauga apoi restul de faina si se framanta pana veti obtine un aluat nici prea moale nici prea tare.

Se imparte astfel aluatul obtinut in doua bile. Se intinde prima bila pe masa si se decupeza din ea covrigei.

Se pun covrigeii intr-o tava unsa cu ulei si se lasa 5 min la crescut. Intre timp se bate oul bine -bine (I repeat like is no tomorow) si cu putin praf de boia dulce/iute cum va place si se ung covrigei.

Deasupra se pune fie mac sau susan, fie cascaval ras sau sare de mare.Se coc in cuptorul bine incins pentru 15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac umpluta cu crema de branza