Covrigei

de karla in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 6601 vizualizari

 

SUNT FOARTE BUNI ,SPER DIN TOATA INIMA SA INCERCATI CA NU O SA VA PARA RAU

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 200 gr untura
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 150 ml lapte(aproximativ)
  • sare
  • un ou pentru finisat
  • susan,chimen,branza etc.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Puneti drojdia la crescut cu putin lapte. Framantati faina cu untura, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea si restul laptelui si framantati pana devine un aluat omogen pe care il lasati la crescut o ora.  

Aluatul il impartiti in 4 si il faceti baghete apoi taiati in bucatele de aproximativ 2 cm apoi procedati astfel: luati o bucatica de aluat de aroximativ 2 cm pe care o lungiti ca pe o rama, apoi luati partea dreata a ramei si o duceti aproape pana la mijloc, apoi luati partea stanga pe care o puneti peste.

Se pun intr-o tava cu hartie cu hartie de copt si se coc 15-20 minute la 200 grade celsius. Si pregatiti-va de final!  

Pofta Buna!

PS:daca nu intelegeti cum sa procedati urmariti pozele

TIPS-URI

1

puteti adauga in aluat putina telemea pt un gust mai intens

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mena29 1

06.03.2013, 18:46

Buni,buni

2010yrynagabryela79 1

07.03.2013, 12:56

Ciao,dar in loc sa pun untura,pot sa pun unt?

karla 1

07.03.2013, 16:04

multumesc mult si nu cred ca se fac si cu unt ca nu am incercat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta