Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

de Rocsi in Porc, 11 Mai 2013 | 7192 vizualizari

 

Este genul de meniu care imi place. Cand esti in criza de timp iti poti potoli imediat foamea cu acest preparat. Am ales ca si garnitura cartofii cu malai pentru ca nu am mancat din copilarie si s-au potrivit de minune!

 

INGREDIENTE

Pentru cotlet:

  • 4 felii cotlel de porc dezosat
  • 1 lingura mustar
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri vin rosu
  • 1 lingurita miere

Pentru cartofi:

  • 4-5 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 varf boia de ardei dulce
  • malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai:

Cotletul:
Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam.
Punem mustarul, mierea, usturoiul si le frecam cu uleiul, sare si piper.
Adaugam boiaua dulce, cimbrul, busuiocul si la final vinul.
Bagam carnea in marinata, le invartim pe ambele parti, le acoperim si le dam la frigider macar pentru 30 de minute.
Dupa acest timp, incingem o tigaie grill si punem cotletele la facut.
Le rumenim pe ambele parti, dar nu le lasam prea mult sa nu se usuce.

Garnitura de cartofi:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii mai maricele.
Punem sare si piper dupa gust, uleiul, rozmarinul, boiaua de ardei si ii amestecam bine.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem o canita mica de apa in tava (ca sa nu se usuce prea tare cartofii) si cartofii.
Deasupra presaram malai si introducem tava in cuptorul incins.
Incercam cartofii cu o furculita si daca sunt bine patrunsi ii scotem, ii lasam 5 minute la racorit si servim alaturi de cotlel.
Pofta buna si nu uitati cotletele le rumeniti cu 5 minute inainte sa scoatem cartofii pentru a fi totul cald!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Rocsi 1

09.11.2013, 19:32

Multumesc Ligia

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 06:36

foarte bun

Rocsi 1

15.11.2013, 12:20

Krysty

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu cotlet si piept de pui