Cotlet de porc la tava

de nico15 in Porc, 13 Noi 2010 | 10174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cotlete de porc
  • 4-6 catei de usturoi(3 pt marinata, 3 cand introducem la cuptor)
  • 2 ceape potrivite
  • 1-2 morcovi
  • 100-150 g de kaizer
  • 300 ml de vin  rosu       
  • sare, piper,
  • rozmarin,
  • ulei,
  • pasta de tomate

Se face o marinada in care se pune:

  • ceapa tocata marunt,
  • 3 catei de usturoi,
  • sare, piper,
  • 1 cana de vin,
  • ulei,
  • rozmarin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la tava:

 

Dupa ce carnea a stat 30 min in aceasta marinata, se scoate si se pune intr-o tava in care se pune ceapa, morcovi si feliile de kaizer, se pune ulei, se adauga boia peste carne, se mai adauga 50 ml de vin rosu, se adauga 2-3 catei de usturoi si pasta de tomate, se completeaza cu apa si se pune rozmarin,se da la cuptor 35-40 de minute. Se verifica carnea cand este bine patrunsa si foarte frageda se scoate si se lasa putin in asteptare.

Separat intr-o alta tava sau tigaie mai mare se pune ulei de masline si se adauga doar bucata de carne aproximativ 10-15 minute intorcand-o pe toate partile cand prinde culoare aurie spre maronie, se va incerca daca carnea este facuta, si se va proba cu furculita vazand daca carnea este frageda si bine patrunsa si va trebui sa aiba o crusta maronie apetisanta.
Se aranjeaza farfuria cu salata verde, se pun cotletele si se decoreaza cu felii de rosii.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

14.11.2010, 09:15

Ce frumos sunt rumenite !

nico15 1

14.11.2010, 09:27

Dragelor gata, sunteti invitate la masa

nadina73 1

14.11.2010, 10:52

super si aici tot 5f

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop a la Zingara