Cotlet de porc aromat si puree cu unt

de MyCookingLife in Porc, 29 Iul 2011 | 8344 vizualizari

 

Cred ca nimeni nu poate refuza o bucata de friptura bine rumenita si o garnitura de cartofi - comun, nu? Ei bine, da, iata un cliseu gastronomic de nerefuzat!

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet porc
  • cateva linguri ulei masline
  • 50 g unt
  • apa
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 crengute oregano
  • 1 crenguta cimbru
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 5 cartofi potriviti curatati de coaja si feliati gros
  • sare
  • unt
  • 1 lingura smantana de gatit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc aromat si puree cu unt:

Cartofii se pun la fiert in apa sarata si o lingura de ulei. Cand sunt fierti (se incearca cu furculita), se iau de pe foc, se scurg de apa si se mixeaza in blender, pana devin o pasta omogena. Se adauga putin cate putin unt, mixand, pana ajunge la consistenta dorita, apoi se amesteca in compozitie o lingura de smantana. Si gata-i puree-ul.

Separat se pregateste cotletul. Se cresteaza cu custitul, dar nu pana jos, ci suficient cat sa se patrunda bine la cuptor si sa poata fi impanat cu jumatati de catei de usturoi, apoi se potriveste de sare si piper. Deasupra se aseaza crengutele de rozmarin, oregano, cimbru. Se aseaza intr-o tava cu ulei de masline si putina apa, se aseaza cateva bucatele mici de unt peste carne, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc potrivit pentru o jumatate de ora. Apoi se indeparteaza folia de aluminiu, se unge cu amestecul de ulei, unt si apa din tava si se baga din nou la cuptor, de data aceasta la foc mic. Din cand in cand se mai scoate si se mai unge cu lichidul din tava. Cand se rumeneste frumos peste tot, se scoate si se serveste cu cartofii piure , alaturi de o salata asortata! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc aromat si puree cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu afine - Reteta simpla si delicioasa

de oanapl 7

ieri la 19:39

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

pe 04.01 la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Escalop a la Zingara