Cartofii gratinati sunt senzationali daca ai un cascaval pe masura...iar iepurele este gatit impecabil daca ai un Sous Vide...ce sa mai, viata e mirobolanta !
Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar;
Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;
Pune-l intr-o punga Food Saver si videaza-l;
Incalzeste Sous Vide Supreme la 65 de grade Celsius si lasa iepurele acolo cca 3 ore;
Taie cartofii in 4 si pune-i intr-un bol – stropeste-i apoi cu ulei de masline;
Amesteca boia cu piper cayenne, maghiran uscat, sare si piper si condimenteaza bine cartofii;
Pune-i intr-o tava cu hartie de copt si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius;
Odata gatiti, scoate tava, pune cascaval Delaco ras pe cartofi, si mai lasa-i la cuptor 4-5 min pana se gratineaza;
Curata bucatile de pastarnac si pune-le pe foc la fiert in apa cu putina sare si 1/2 pastaie de vanilie (cu tot cu semintele);
Dupa ce-au fiert bine, iar apa a scazut considerabil, strecoar-o si las-o la racit;
Scoate iepurele si pune-l si pe-acesta intr-o tava cu hartie de copt, impreuna cu rosiile si busuioc pe alocuri;
Stropeste totul cu putin ulei de masline si introdu tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru cateva minute, pana se rumeste totul;
Scoate tava si lasa iepurele cca 5 minute la odihnit;
Pune cidru pe foc, si adauga merisoarele deshidratate;
Cand cidrul s-a mai redus adauga apa cu aroma de pastarnac si vanilie si stock-ul de vita si lasa sa fiarba pana se intensifica aroma;
Intr-o alta craticioara prajeste putin faina in unt si apoi pune-o peste sos;
Amesteca cu ajutorul unui tel pana ce acesta se ingroasa;
Pune sos din abundenta peste iepure si serveste cu cartofii gratinati cu cascaval Delaco si rosii coapte cu busuioc;
Pofta buna !