Cotlet de iepure in sos de vin si masline

de Oana in Mancaruri cu carne, 18 Oct 2009 | 17088 vizualizari

 

Acesta a fost pranzul nostru de azi, o friptura delicata, usoara si dietetica. Carnea de iepure se prepara repede, este frageda si fara grasime. Stiati ca acesta carne este bogata in vitamina B3, pe langa multe alte vitamine? Deci merita sa o mancam cat mai des!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cotlet de iepure
  • o ceapa mare
  • cativa catei de usturoi
  • 2 linguri cu past ade tomate
  • 300 ml vin alb
  • 200 g masline negre, fara samburi
  • sare
  • piper alb
  • 2 linguri cu ulei
  • cateva crengute de cimbru
  • cateva frunze de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de iepure in sos de vin si masline:

Carnea se spala si se portioneaza, se aseaza itr-un vas de iena, se stropeste cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori, apoi se adauga peste carne. Usturoiul se curata, se spala si se taie rondele si se adauga si el in vas. Se pune vinul, se adauga cimbrul si frunzele de dafin, apoi se acopera vasul si se lasa cateva ore la rece, eu l-am lasat peste noapte in frigider.

Dupa ce carnea e marinata si aromele sunt bine amestecate, se baga vasul de iena la cuptor, cam 45 de minute la foc mediu. Carnea trebuie sa fie aproape gata, cand se adauga pasta de tomate dizolvata in 200 ml apa. Se pun deasupra maslinele si se mai pune vasul la cuptor pentru 15 minute.

Se serveste fierbinte, cu cateva feliute de lamaie si alaturi de paine proaspata din faina integrala de grau si secara. De data aceasta am pus in painica si seminte crude de dovleac si in, un deliciu!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si pulpe de iepure, iese la fel de gustoasa mancarea!

2

Maslinele se spala si se oparesc cu apa fiarta, apoi se limpezesc cu apa rece, asta in cazul in care nu folositi masline fara sare.

3

In sos se mai poate adauga arpagic, curatat si oparit putin, ii da o aroma aparte (tips din cartea de bucate a bunicii :)))

4

Friptura de iepure cu sos se poate servi alaturi de o salata verde cu ceapa rosiesi multa lamaie!

5

Carne proaspata de iepure gasiti la Carrefour, la frigiderele cu carne de pui si curcan, produse proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de iepure in sos de vin si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ana 1

15.01.2010, 08:12

Imi place la nebunie iepurele .Arata super ,am carfrfour-ul peste strada sugur acolo dau o fuga azi.
Mai da o reteta de iupure de camp are cineva?Are carnita mai rosi si mai vanjoasa.

Adinacarla 1

19.01.2010, 12:45

wow ce bine arata...felicitari

Oana 1

20.01.2010, 11:10

Ana, Adina, multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Un pranz delicios-muschiulet de porc marinat