Acesta a fost pranzul nostru de azi, o friptura delicata, usoara si dietetica. Carnea de iepure se prepara repede, este frageda si fara grasime. Stiati ca acesta carne este bogata in vitamina B3, pe langa multe alte vitamine? Deci merita sa o mancam cat mai des!
Carnea se spala si se portioneaza, se aseaza itr-un vas de iena, se stropeste cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori, apoi se adauga peste carne. Usturoiul se curata, se spala si se taie rondele si se adauga si el in vas. Se pune vinul, se adauga cimbrul si frunzele de dafin, apoi se acopera vasul si se lasa cateva ore la rece, eu l-am lasat peste noapte in frigider.
Dupa ce carnea e marinata si aromele sunt bine amestecate, se baga vasul de iena la cuptor, cam 45 de minute la foc mediu. Carnea trebuie sa fie aproape gata, cand se adauga pasta de tomate dizolvata in 200 ml apa. Se pun deasupra maslinele si se mai pune vasul la cuptor pentru 15 minute.
Se serveste fierbinte, cu cateva feliute de lamaie si alaturi de paine proaspata din faina integrala de grau si secara. De data aceasta am pus in painica si seminte crude de dovleac si in, un deliciu!
1
Se pot folosi si pulpe de iepure, iese la fel de gustoasa mancarea!
2
Maslinele se spala si se oparesc cu apa fiarta, apoi se limpezesc cu apa rece, asta in cazul in care nu folositi masline fara sare.
3
In sos se mai poate adauga arpagic, curatat si oparit putin, ii da o aroma aparte (tips din cartea de bucate a bunicii :)))
4
Friptura de iepure cu sos se poate servi alaturi de o salata verde cu ceapa rosiesi multa lamaie!
5
Carne proaspata de iepure gasiti la Carrefour, la frigiderele cu carne de pui si curcan, produse proaspete.