Cosulete de bezea sau mini Pavlova

de Criss in Prajituri, 7 Iun 2012 | 11893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -6 albusuri
  • -350 g zahar
  • -1 lingurita otet
  • -2 lingurite amidon alimentar
  • -200 ml frisca
  • -cateva capsuni
  • -sos de capsuni (capsuni mixate, amestecate cu zahar)
  • Crema de vanilie:
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina sau amidon
  • -2 oua
  • -5 linguri zahar
  • -esenta de vanilie
  • -3 linguri frisca batuta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de bezea sau mini Pavlova:

Se bat albusurile foarte bine, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. In final se adauga otetul sau zeama de lamaie si amidonul. Pe o foaie de copt desenam 8 cercuri egale. Punem bezeaua intr-un push si spritam cerucletele, apoi marginile mai ridicate astfel incat sa para niste cosulete. Coacem in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua a aragazului, cu usa cuptorului intredeschisa, astfel incat bezeaua sa se usuce mai mult dar sa ramana alba. Eu am lasat cosuletele cam 1 ora si 20 minute, apoi am stins focul si le-am lasat sa se raceasca in cuptor.

Crema:

Se amesteca toate ingresientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci.Dupa racire se amesteca cu frisca batuta, apoi se pune in posh si se spriteaza in cosuletele de bezea. (sau in criza de timp, se poate face o budinca de vanilie din praf de budinca si dupa racire se amesteca cu 3 linguri frisca batuta)

Peste crema de vanilie se aseaza felii de capsuni, apoi fisca si peste frisca am picurat sos de capsuni.

Sunt foarte bune, de mare efect. Chiar daca pozele nu sunt foarte graitoare. Aparatul meu nu poate mai mult. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de bezea sau mini Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

ieri la 10:16

Brownie cu ciocolată – Desertul clasic delicios

pe 05.11 la 08:50

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

pe 04.11 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si capsuni