Cosulet de branza cu salata
Dovlecel cu spuma de branza de capra
Speck cu spuma de ridiche neagra si nuca
Pentru cosuletele de branza am ras branza si am dispus-o sub forma circulara in 2 tavi din silicon. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am urmarit pentru a vedea cand incepe sa se coloreze branza. A durat aproximati 5 minute, pana cand marginile am capatat o culoare aurie. Fiecare rondea de branza am pus-o peste un ramekin intors cu fundul in sus. Am presat usor marginile pentru a lua forma de cosulet. Am lasat peste noapte sa se intareasca. Cosuletele au fost umplute cu mixul de salata, apoi am pus cate 4 rosioare cherry, cate o rondea de capra, am stropit cu ulei de masline si ierburide Provence.
Dovleceii i-am curatat de coaja si i-am feliat foarte subtiri, pe lungime. Am prajit feliile de dovlecel in putin ulei de masline. Am scos rondele de dovlecel pe servetele pentru a inlatura excesul de ulei. Smantana am mixat-o pana cand am obtinut o frisca consistenta. Branza de capra am maruntit-o si am pasat-o cu o furculita. Am amestecat branza cu frisca, am adaugat putin din mixul de lamaie si piper si foarte putina sare. O forma circulara am uns-o cu putin unt (pe interior). Peretii interiori ai formei i-am imbracat cu felii de dolecel si am asezat cilindrul pe farfurie. Am umplut cilindrul cu spuma de branza si am decorat cu rosie deshidratata maruntita.
Smantana am mixat-o pentru a obtine frisca. Ridichea neagra am curatat-o de coaja si am ras-o pe raatoarea mica. Am stors bine ridichea rasa si am adaugat 2 lingurite la frisca. Miezul de nuca l-am maruntit si l-am adaugat la spuma de ridiche, am potrivit apoi cu putina sare.O forma circulara am uns-o cu putin ulei de masline pe intrior. Am imbracat peretii interiori ai formei cu 2 felii de speck. Cilindrul l-am umplut cu spuma de ridiche neagra. Am scos cu grija forma rotunda si am decorat cu chives maruntit.