Cosulet de branza cu salata, dovlecel cu spuma de branza de capra si speck cu spuma de ridiche neagra si nuca

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2012 | 7709 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cosulet de branza cu salata

  • 60 gr branza sarata (de casa)
  • Mix de salata iceberg,
  • radicio,
  • baby spinach,
  • valeriana
  • 8 rosii cherry
  • 2 rondele branza de capra
  • Ulei de masline
  • Ierburi de Provence

Dovlecel cu spuma de branza de capra

  • 2 dovlecei micuti
  • 100 ml smantana pentru frisca (La Dorna, 32 % grasime)
  • 60 gr branza capra
  • 2 rosii deshidratate conservate in ulei
  • Mix lamaie si piper
  • Sare
  • unt

Speck cu spuma de ridiche neagra si nuca

  • 40 gr speck (4 felii)
  • 100 ml smantana pentru frisca (La Dorna, 32% grasime)
  • 1 ridiche neagra
  • 5 jumatati miez de nuca
  • Sare
  • Chives maruntit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulet de branza cu salata, dovlecel cu spuma de branza de capra si speck cu spuma de ridiche neagra si nuca:

Pentru cosuletele de branza am ras branza si am dispus-o sub forma circulara in 2 tavi din silicon. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am urmarit pentru a vedea cand incepe sa se coloreze branza. A durat aproximati 5 minute, pana cand marginile am capatat o culoare aurie. Fiecare rondea de branza am pus-o peste un ramekin intors cu fundul in sus. Am presat usor marginile pentru a lua forma de cosulet. Am lasat peste noapte sa se intareasca. Cosuletele au fost umplute cu mixul de salata, apoi am pus cate 4 rosioare cherry, cate o rondea de capra, am stropit cu ulei de masline si ierburide Provence.


Dovleceii i-am curatat de coaja si i-am feliat foarte subtiri, pe lungime. Am prajit feliile de dovlecel in putin ulei de masline. Am scos rondele de dovlecel pe servetele pentru a inlatura excesul de ulei. Smantana am mixat-o pana cand am obtinut o frisca consistenta. Branza de capra am maruntit-o si am pasat-o cu o furculita. Am amestecat branza cu frisca, am adaugat putin din mixul de lamaie si piper si foarte putina sare.  O forma circulara am uns-o cu putin unt (pe interior). Peretii interiori ai formei i-am imbracat cu felii de dolecel si am asezat cilindrul pe farfurie. Am umplut cilindrul cu spuma de branza si am decorat cu rosie deshidratata maruntita.


Smantana am mixat-o pentru a obtine frisca. Ridichea neagra am curatat-o de coaja si am ras-o pe raatoarea mica. Am stors bine ridichea rasa si am adaugat 2 lingurite la frisca. Miezul de nuca l-am maruntit si l-am adaugat la spuma de ridiche, am potrivit apoi cu putina sare.O forma circulara am uns-o cu putin ulei de masline pe intrior. Am imbracat peretii interiori ai formei cu 2 felii de speck. Cilindrul l-am umplut cu spuma de ridiche neagra. Am scos cu grija forma rotunda si am decorat cu chives maruntit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulet de branza cu salata, dovlecel cu spuma de branza de capra si speck cu spuma de ridiche neagra si nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua aspic cu sunca si legume