Dupa o perioada de dieta m-am gandit ca merge si o costita de porc
Se prepara marinata amestecand toate ingredientele .
Bucatile de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum .
Cartofii , usturoiul si morcovii se curata , se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tava teflonata impreuna cu 500 ml apa .Sarati .
Deasupra se aseaza bucatile de costita si se pun la copt in cuptorul preincalzit .Costita trebuie sa fie jumatate in zeama .
Dupa 30 minute se intoarce costita si se stropeste cu vin alb. Se mai pune la copt 30 minute si se intoarce din nou .
Turnati deasupra carnii restul devin . Presarati boia rosie de ardei . Dupa 10 minute cu o lingura stropiti costita cu grasimea scursa in tava .
Serviti costita rumena si calda impreuna cu muraturi sau salata de cruditati .