Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

de Doinavar in Mancaruri de legume, 19 Feb 2013 | 4393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei tineri
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4 felii branza topita (cascaval)
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina (50 g)
  • 3 oua
  • 1 mana de frunze spanac (untisor)
  • 2 linguri ketchup
  • 6 linguri ulei de masline, 10 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel + marar
  • 100 g soia granulata
  • sare, piper, condimente pentru friptura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor:

Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie antiaderenta caliti in uleiul de masline feliile de vinete si de dovlecei, cate 1-2 minute pe fiecare parte. In alta tigaie caliti in ulei celelalte legume tocate. Dupa 5 minute adaugati ketchup, sare, piper si verdeata tocata.

Puneti soia la inmuiat in apa clocotita 10 minute, stoarceti-o si mixati-o intr-un blender. Intr-un vas rotund de sticla termorezistenta (sau craticioara) asezati radial feliile de vinete calite formand coronita.

Amestecati legumele calite cu soia macinata, ouale, verdeata tocata si condimente. Asezati umplutura in mijlocul coronitei si acoperiti cu capetele feliilor de vinete si cu dovleceii caliti.

Dati vasul la cuptor (eu am folosit cuptor cu halogen Oven) pentru 20 minute, la 150 grade, apoi asezati deasupra feliile de branza topita, rosia taiata felii subtiri, decorati cu verdeata si dati din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute.

Scoateti-o din cuptor, lasati sa se racoreasca, asezati-o pe un platou si taiati felii radiale ca la tort. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de soia 200 g carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de moussaka de vinete